Стандард енд Пуърс: Русия е в "селективен дефолт" по своите плащания във валути

OFFNews 09 април 2022 в 12:59 6490 3

Снимка Getty Images

Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (Standard&Poor's Global Ratings) понижи днес оценката на Русия за плащанията в чуждестранни валути до "селективен дефолт", предаде Франс прес, като се позова на нейно комюнике.

Това стана, след като в началото на седмицата страната се опита да погаси в рубли свой дълг в долари.

Т. нар. "селективен дефолт" (при който длъжникът спира да плаща определени свои задължения, но продължава да обслужва останалите си кредити) е само с една степен над най-ниското равнище според класификацията на базираната в САЩ рейтингова агенция - "дефолта" (т. е. пълна невъзможност за разплащане).

Оценката на Стандард енд Пуърс за плащанията на Русия в рубли остава непроменена - CC (латински букви), т. е. спекулативно равнище с висока уязвимост.

Агенцията съобщи още, че в съответствие с изискванията на Европейския съюз оттук нататък спира да изготвя оценки за тази страна.

Стандард енд Пуърс прогнозира възможно допълнително затягане през следващите седмици на санкциите срещу Русия заради инвазията й в Украйна, което може да доведе до нежелание и техническа невъзможност от нейна страна да плаща своите задължения

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

3

офф бее

09.04 2022 в 20:39

Ааа, да си ги държат - не щем! Утре ще решат да ги "освобождават"!
А иначе ми е приятно, мило, топло и драго, като знам тепърва ще почва да им е зле на рашистите...Щото те след месеци ще разберат какво точно са си надробили - сега още имат някакви резерви...

210

2

Merc

09.04 2022 в 19:57

Някои същества , които коментират тук , май гледат само телевизия Алфа. Няма нито спасение , нито надежда за Мужикистан. Армията им се оказа за посмешище , а икономиката им копае нови дъна. Скоро ще чакаме икономически бежанци от там , които ще са в пъти повече от украинските.

2550

1

alfakentavur

09.04 2022 в 13:16

Ама няма проблем. Нямат и опашки пред банките, не са им празни магазините. Расия цъфти и процъфтява. Няма и световна изолация, няма ежедневни демонстрации пред посолствата им, не гонят техни депутати като Исус фарисеи. Докато раснаците убиват цивилни мъже, стари хора, насилват жени и деца в Украйна - всичко е наред. И да разрушават, мародерстват и безчинстват е по-важно от някакви си там долари, рубли и стоки в магазините и икономическа рецесия.
А най-хубаво от всичко са тролчетата им, които също са в селективен дифолт. В половината статии за Украйна вече не коментират :(
Ну, що... Почувствах малко жал. Ще ходя да обърна малко левове в рубли и ще почерпя някой Дядя Ваня в Урал с топла супичка.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика