Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Свалиха руски хеликоптер Ми-24 над Армения, двама от екипажа загинаха (допълнена)

Азербайджан се извини за трагичния инцидент, който станал случайно

OFFNews 09 ноември 2020 в 19:20 7998 0

Снимка Wikimedia

Двама души са загинали, а едни е евакуиран със средни наранявания, след като руски хеликоптер Ми-24 беше свален над Армения, съобщават от руското министерство на отбраната, предаде "Российская газета".

Руският хеликоптер е свален с преносим зенитно-ракетен комплекс близо до границата с Азербайджан.

Около 17:30 часа московско време при ескортиране на конвой от 102-ра руска военна база през територията на Армения във въздушното пространство близо до селището Йерах хеликоптерът е бил подложен на огън от земята със зенитен комплекс.

Двама членове на екипажа са били убити, а един е евакуиран със средни наранявания, добавят от министерството на отбраната. Поразеният Ми-24 паднал в планински район в Армения.

Малко по-късно Азербайджан призна, че е свалил по грешка руски военен хеликоптер и поднесе извиненията си за този трагичен инцидент, предаде Франс прес.

"Азербайджанската страна поднася извиненията си на руската страна след този трагичен инцидент, станал случайно", се казва в изявление на азербайджанското министерство на външните работи. В него се посочва, че до това се е стигнало, след като част на азербайджанските сили си е помислила, че става дума за провокация от страна на Армения в рамките на конфликта в Нагорни Карабах.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews