Централен площад във Варшава бе затворен заради заплаха от взрив

Има задържан, който се е предал на полицията

OFFNews 14 октомври 2023 в 19:58 1291 0

Задържаният във Варшава

Снимка АП/БТА

Задържаният във Варшава мъж

Полицията отцепи пл. "Пилсудски" в центъра на Варшава заради бомбена заплаха, съобщи журналист на Ройтерс от мястото на събитието.

Това става само ден преди важните избори в централноевропейската страна. Според полски медии човек се е качил върху паметник на площада и е заплашил, че ще се самовзриви, допълва БТА.

На снимки, публикувани в социалната мрежа "Екс" (преди известна като "Туитър), се вижда мъж, който стои на върха на паметника на жертвите на самолетната катастрофа край Смоленск. При нея през 2010 г. загинаха 96 души, включително президента Лех Качински и съпругата му Мария.

"Не можете да преминете, има бомба", каза полицай на репортер на Ройтерс край площада.

Психолози от полската полиция успяха да убедят мъжа да слезе от монумента, съобщава още БТА.

Частната телевизия "Полсат нюз" съобщи, че мъжът се е предал около 12:30 местно време (11:30 ч. по Гринуич). Бяха излъчени и кадри, на които се вижда как той слиза от паметника, сваля си якето и тръгва с вдигнати ръце, съпроводен от служители на реда.

Говорител на полската полиция заяви пред журналисти, че мъжът бил забелязан да се качва на монумента в около 9:00 ч. местно време. След като към него са се приближили служители на реда, той е направил "много обезпокояващо изказване за реална опасност за хората на площада".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!