Тежки боеве на Бахмутското направление, руснаци и украинци си превземат позициите по няколко пъти на ден

OFFNews 03 юли 2023 в 20:53 4771 2

Снимка

Според сводката на украинския генерален щаб днес е имало 30 сражения, но няма съществени изменения по обстановката във всички направления.

Ситуацията на Бахмутското направление отново се изостри, води се битка за изземване на инициативата, съобщи тази вечер заместник-министърът на отбраната на Украйна Хана Маляр.

Според заместничката на Олексий Резников в понеделник руската армия е предприела настъпление на това направление. "Ситуацията се променя много бързо. Контролът върху едни и същи позиции може да се губи и връща по два пъти на ден. Въоръжените сили на Руската федерация активно реагират на всички действия на въоръжените сили на Украйна и създават три линии на отбрана в застрашаващите ги направления", каза Маляр.

На южния фланг в района на Клешчиевка въоръжените сили на Украйна водят бой но се придвижват, тежки боеве продължават на северния фланг.

Неспокойно е и в самия Бахмут. Руснаците, разположени в града, водят непрекъснато огън, опитвайки се да нарушат логистиката на въоръжените сили на Украйна и да нанесат максимални загуби на украинците.

В същото време ВСУ пък пречат на руските войски да се движат из града и обстрелват позициите им.

Според сводката на Генералния щаб на ВСУ за тази вечер днес е имало общо около 30 сражения, отбити са руските атаки на Бахмутското направление и на Мариинското. По останалите направления ситуацията е без промяна. Руската армия е нанесла три ракетни удара, 44 удара с авиация и 50 обстрела с реактивни системи за залпов огън. Украинската авиация е нанесла по позиции на врага 14 удара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

03.07 2023 в 23:09

Стават интересни неща. Има клипче за направление Юг. Редакция - за разлика от други клипчета няма нищо нецензурно, все пак си удържа на цензурата в Ютюб. На два пъти има ценьуриран денацифициран орк, но е използван филтър мозайка и буквално нищо не се вижда. Ако ще триете това, поне вижте клипчето и напишете статия по въпроса. Препоръчвам и канала, интересни са да се видят тактиките на този колектив.

https://www.youtube.com/watch?v=bk5OG6JYmfI

-1650

1

ob1

03.07 2023 в 21:52

"Руската армия е нанесла три ракетни удара, 44 удара с авиация и 50 обстрела с реактивни системи за залпов огън. Украинската авиация е нанесла по позиции на врага 14 удара."

Идва да рече, че един ракетен удар, три авиационни и три с РСЗО на орките струват колкото един удар с авиация на Украйна? Пък ужким завалиите бяха без авиация още от ден 1 на тридневната спецАперация?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews