Украйна свали 8 ракети и 7 безпилотника, Русия атакува с бомбардировачи от Каспийско море

OFFNews 04 май 2022 в 08:25 12449 5

Снимка Новий канал

Руската армия е изстреляла във вторник вечерта срещу различни области в Украйна 18 ракети, съобщи командването на ВВС на Украинските въоръжени сили. По-голямата част от ударите са нанесени със стратегическите бомбардировачи Ту-95 и Ту-160, намиращи се в района на Каспийско море.

Цели на руските ракети са били съоръжения на инфраструктурата в Донецка и Кировградска област. Крилати ракети са изстреляни в районите на Одеска и Донецка области. Повредени са съоръжения на железопътната инфраструктура и електропреносната система в Западна Украйна. Съобщава се за обстреляни 6 железопътни гари в Централна и Западна Украйна.

Няма жертви сред обслужващия железниците персонал и сред пътниците, съобщи председателят на Управителния съвет на "Укрзализныця" Александър Камишин. Атаките срещу железниците са довели до закъснения в отпътуването на 14 пътнически влака.

В Лвов са повредени три подстанции на електрическата мрежа, заради прекъснатото електричество е спряла работата и на две помпени станции в града.

„Окупаторите пазят самолетите си и хеликоптерите си и затова не навлизат в контролираното от украинската армия въздушно пространство“, отбелязват от украинските ВВС. За сметка на това украинската авиация под прикритието на ударната авиационна група е нанесла около десет ракетно-бомбени удара по войски, боеприпаси и жива сила на руската армия. Украинската страна съобщава за най-малко 8 свалени ракети на противника, за унищожени 7 безпилотника и една авиационна ракета.

Генералният щаб на Украйна съобщи, че за изминалото денонощие са убити 400 души от личния състав на противника, унищожени са 14 танка, 48 бронирани машини, 16 артилерийски системи, 20 безпилотни летателни апарата, 19 камиони и цистерни и два катера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

04.05 2022 в 10:09

Това е рашистката пропаганда от март. Не си ли получил новите опорни? Там пише за Черната магия.
Я ми припомни в коя държава президентът от 20 години промени конституцията така, че да има още няколко мандата?
Ето това е основен критерий за фашизъм, нацизъм и т.н.

2550

3

alfakentavur

04.05 2022 в 09:53

Значи украинците избиват рашисти и унищожават техниката им с Черна магия.
Всъщност вчера по РИА Новости са казали точно това. Че има следи от Черна магия в Киев.

Дори и Путлер трябва да знае, че от Черната магия спасение няма.

-7090

2

бай Пешо от Перник

04.05 2022 в 09:42

Каквато и да пътува натам гори още в Одеса и Лъвов :)

2550

1

alfakentavur

04.05 2022 в 09:24

Каквато и бойна техника Украйна да загуби, три пъти по толкова нова пътува натам. Каквото Рашистан загуби е безвъзвратно.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков