Войната: Атаки по въздух от двете страни на границата. Съдбата на Легиона неясна

МО на Русия: Убити са 234 диверсанти

OFFNews 13 март 2024 в 10:36 5845 2

Суми

Снимка Областна управа на Суми

Атаката с Шахед над блок в украинския град Суми

За атаки по въздух и нанесени щети в няколко населени места от двете страни на руско-украинската граница тази нощ съобщават източници от двете воюващи държави.

Тежката нощ идва след започналия вчера опит за бунт срещу режима на Владимир Путин, подет от три формирования с руски наемници, сражаващи се на страната на Украйна - легионът "Свобода за Русия", Сибирският батальон и Руският доброволчески корпус. Тяхната съдба към днешния ден остава до голяма степен неясна. Руската страна съобщи, че е убила над 230 от бунтовниците в областите Курск и Белгород. Самите бунтовници обявиха вчера, че са завзели градче близо до границата с Украйнаи след това не са подавали актуална информация.

Във вторник вечерта няколко руски района са били подложени на масирана атака с дронове за втори пореден ден, съобщават властите в страната. Удар на дрон предизвика пожар в петролен завод в Рязан, ранявайки най-малко двама души.

Министерството на отбраната на Русия докладва за 58 унищожени дрона над няколко области на Руската федерация през нощта и сутринта - Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ленинградска и Рязанска.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за атака на два дрона срещу Белгород. „Един дрон се разби в жилищна сграда. В резултат на експлозията няма пострадали, счупени са прозорци на няколко апартамента и са нанесени щети по фасадата и покрива на сградата. Също така има леки щети по прозорци от взривната вълна в две учебни заведения“, написа той в канала си в Телеграм. Вторият дрон, допълва той, е паднал в реката.

ТАСС съобщава на свой ред, че в Белгород украински дрон е ударил сградата на ФСБ - Федералната служба за безопасност. Няма ранени, пострадала е фасадата, счупени са прозорци.

Губернаторът на руската Оренбургска област Денис Паслер съобщи, че пилоти от Оренбург са загинали при катастрофата на военнотранспортния самолет Ил-76 вчера.

Тази сутрин украинските власти съобщиха, че при атака над североукраинския град Суми с ракета "Шахед" е ударена жилищна сграда на пет етажа. Пострадали са 30 апартамента, 15 от които са разрушени. „За съжаление има загинали“, се казва в съобщението. Броят им се уточнява.

Руската атака срещу украинския град Кривой рог снощи уби четирима души и рани десетки, включително 10 деца, предава руската редакция на Би Би Си.

Междувременно, Съединените щати ще отпуснат нов пакет от военна помощ от 300 милиона долара за Киев, каза съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан. Президентът на САЩ Джо Байдън обаче заяви, че тази сума не е достатъчна и призова Конгреса да одобри възможно най-бързо нов пакет от помощи.

МО на Русия: Убити са 234 диверсанти

По повод навлизането на бунтовници от Легиона "Свобода за Русия" и Сибирския батальон Министерството на отбраната на Русия съобщи, че във вторник сутринта украински диверсионни формирования, подкрепени от танкове и друга бронирана техника, са се опитали да нахлуят на руска територия в три посоки: от село Одноробовка, Харковска област, в районите на село Нехотеевка и Сподарюшино, Белгородска област. При отблъскване на опита за пробив са убити 234 диверсанти, съобщиха от Министерството на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

13.03 2024 в 19:24

трябва на 5-6 места да пламне, да няма как да се съсредоточат апаратчиците

400

1

демотиватор

13.03 2024 в 11:09

Ей го Телеграм- канала на Легиона.
Днес са поразили "пункт за управление", поздрави и от Тëткино:
(на руски е всичко, както се и очаква)

https://t.me/s/legionoffreedom
 
X

Да помогнем на украинските деца!