Все по-близо: Два украински дрона бяха свалени в Московска и Смоленска област

OFFNews 11 ноември 2023 в 08:25 2218 2

Снимката е илюстративна

Снимка Getty Images

Снимката е илюстративна

Тази сутрин руската противовъздушната отбрана е свалила два украински дрона над Московска и съседната Смоленска област, съобщи руското министертво на отбраната, предаде Ройтерс.

Смоленска област граничи с Беларус Безпилотните летателни апарати са били унищожени около 23 ч. (22 ч. българско време) снощи.

Руски канали в Telegram съобщават за поне две експлозии. Твърди се, че един от дроновете е бил свален близо до завод за машини в град Коломна, на 100 километра югоизточно от Москва.

Публикувани бяха и предполагаеми снимки на пожар във фабрика за експлозиви в Котовск, на 500 километра югоизточно от руската столица.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди по независим път съобщението на руското министерство на отбраната и дали инцидентите, за които се появи информация в Telegram, са същите.

Град Котовск обаче се намира в Тамбовска област. Коломна е в Московска област.

По-рано снощи Одеса бе атакувана с дронове и ракети. Няколко часа свирила въздушна тревога. Два обекта са били поразени по време на атаката. Председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер съобщава за трима пострадали:

"96-годишна жена е извадена изпод развалините на кооперация. Настанена е в болница. Състоянието ѝ е стабилно, лекарите оказват необходимата помощ. Леко пострадали са и още двама възрастни хора - на 72 и 73 години, на които е оказана помощ на място", съобщи той в Telegram.

По информация на украинските военни, пристанищната инфраструктура вероятно е била ударена от свръхзвукова ракета "Оникс". Няма пострадали хора, мащабите на разрушенията се изясняват.

Междувременно руското министертво на извънредните ситуации съобщи за пожар в завод за експлозиви в Тамбовска област. Той вече е потушен. Сигналът е получен малко след полунощ в барутен завод в град Котовск, на 500 километра югоизточно от столицата Москва.

Огънят, разпространил се на площ от 300 квадратни метра, вече е потушен. Няма пострадали хора.Причината за пожара се изяснява.

Това не е първият подобен инцидент в Тамбовския барутен завод, пише БТА. Петима души загинаха при пожар във фабриката през юни тази година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-815

2

Луканку отсече

11.11 2023 в 13:04

Точно так. Украинската победа е все по-близо :D

-1750

1

ob1

11.11 2023 в 10:37

T.e. орките са свалили дрон с фабриката си за барут. Браво :)
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews