ВСУ с послание към руските майки: Децата ви умират във война, която е забранено да се нарича война

OFFNews 11 август 2023 в 13:39 7510 5

Със силно послание към руските майки излезе командването на сухопътните войски на ВСУ във втората година на пълномащабната война, която Русия води срещу Украйна. Според неофициални данни във войната в Украйна са убити или тежко ранени близо четвърт милион руснаци. Към техните майки и към майките на онези, които тепърва ще бъдат изпратени на фронта като пушечно месо е адресирано близо 2-минутното видео на ВСУ, в което се казва:

Всяка майка е уверена, че нейният син е най-добрият.

За мама той е герой.

Който е загинал. Убит на война, която е забранено да се нарича война.

И няма да го заменят нито наградата, нито славата. То и слава няма в убийството на хора в чужда страна.

С какво ще се похвали вашият мъртъв син пред мъртвите си предци?

С пералня? С абажур? Със снет от труп часовник?

А с какво ще останете вие?

С пералня? И с парична компенсация за загуба на член на семейството? С надгробен паметник, на който ще пише, че детето ви е умряло преди майка си?

И никой няма да ви отговори на въпроса: За какво? Ще ви лъжат и ще се прикриват със свещени цели, каквито няма.

Но за героичната смърт може и да не разберете изобщо. Да не разберете къде е вашият син и какво е станало с него. Вие ще сте настойчива, ще търсите, звъните, настоявате. И пак ще ви лъжат, успокоявайки ви с разкази за дълг и за свещената цел, която не е съществувала.

Онези, чиито деца се върнат, ще ги е страх да ви погледнат в очите.

Онези, които са изгубили детето си като вас, ще споделят с вас лъжата, която вече сте научили наизуст.

И това няма да ви донесе покой. Защото има надгробен паметник, на който пише че детето ви е умряло преди майка си в бой неизвестно за какво.

На война, която е забранено да се нарича война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

Зла свекърва

08.09 2023 в 07:35

От началото на тази несправедлива война на Украйна ми правят впечатление етичните послания на Украйна към Русия - от обръщението на президента Зеленски към руснаците от началото на тази фаза на войната, през множеството разговори с пленени руснаци, и до това обръщение - всички те разчитат, че насреща си имат хора, на които техните синове и бащи са им мили. Уви, уви. У руснаците не са останали ни семейна обич, ни зрънце етика, ни съвест, за да разсъдят и да предприемат някакво действие да прекратят тази зла война.

Така се обричат на исторически съд от Бога. А докато той се случи, помощта ни и молитвите ни трябва да бъдат с украинците, които отстояват с цената на живота си нормалното мирно човешко съществуване.

710

4

Д-р Мазникуров

12.08 2023 в 03:43

Това което аз знам за Тургенев, но може и да греша, е че е убеждавал царя че не трябва да се жертва и да тръгне "да освобождава това неблагодарно и подло племе - българите" ... Но както и да е, така или иначе не очаквам нищо добро от техния елит, по-скоро обратното! Конкретен пример пак - Никита Михалков...

12407

3

Bad Horse

12.08 2023 в 01:48

Не съм чувал това за Тургенев, по-скоро обратното. Познавал е много българи и прави героичен образ на Инсаров във "В навечерието".

Колкото до елита, тргедията им е че не идват от народа и нямат нищо общо с него. Фамилиите им са предимно от Казанското ханство, или от Европа... Но за сегашния елит говорих, идващ от КГБ и превърнал се в олигарси. Те имат интерес от край на войната, която Путин почна еднолично без да ги уведоми даже.

710

2

Д-р Мазникуров

11.08 2023 в 18:51

Bad Horse, това е така, Кочината винаги е била един огромен затвор, тюрма за собствения си народ! По-скоро за всички народи които са натъпкани в нея. Ако нещо малко по-читаво, мислещо и свободолюбиво започне да се заражда там, да надига глава, веднага бива жестоко изкоренявано и потушавано! Това "рециклиране" се извършва средно на периоди между 50 и 100 години, тоест колкото е живота на 1-2 поколения горе-долу. Война, погром, революция, глад, нещо грозно винаги им се случва. Ти викаш поне "елита" им да се задействувал! Я да видим какъв е този "елит" и изобщо дали го имат, с много малки изключения! Дори и големи таланти и гении като Толстой и Пушкин, в крайна сметка са едни царедворци и властопоклонници! А И. Тургенев примерно е бил освен това и българомразец - документиран факт! Истински народни будители, светли умове и водачи там почти липсват - унищожават се оше в зародиш немедленно! Пример (може би единствен) - декабристите ...

12407

1

Bad Horse

11.08 2023 в 14:04

Ще съм щастлив ако греша, но руското население няма да се осъзнае и разбунтува скоро. Цял век деволюция, изгонване и изтребване на най-доброто и мачкане на останалите. Преди това, векове полу-робство.

Това не се променя с четвърт милион жертви. Загубиха 100 пъти повече само през ВСВ и сигурно още толкова от преврата от 1917-та до сега. Това за тях не е голям шок.

Не, трябва да се въздейства на "елита" им, на факторите които имат някаква възможност да действат в защита на живота и интересите си. Те могат да свалят Путин, майките не.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки