Втори влак дерайлира в Русия, пет вагона се обърнаха в Сибир

OFFNews 18 май 2023 в 19:30 2679 0

Снимка Радио 1, Русия

Пет вагона на товарен влак са дерайлирали в района на железопътната линия между Камарчага и Балай в Красноярската област в Сибир, съобщи ТАСС с позоваване на прес-службата на железопътната администрация в Красноярск. Няма пострадали, но заради инцидента са възможни закъснения на пътническите състави. Това е вторият дерайлирал за последното денонощие влаков състав - по-рано днес в Крим от релсите излязоха осем вагона.

Според официалното съобщение на руските железници на 18 май в 20:04 часа местно време, 16:04 по Московско, между Камарчага и Балай е станало излизане от релсите на пет вагона от товарен влак. Съобщава се, че няма екологическа заплаха в резултат на инцидента.

За отстраняване на последиците от катастрофатга са изпратени възтановителни влакове от гарите Красноярск и Саянская. "Причините за произшествието се изясняват от специална комисия на Красноярските железници", допълват от пресслужбата на компанията.

За произшествието с осемте вагона в района на Крим пък се знае от официалното съобщение на руските власти, че извънредното произшествие е резултат от "намеса на трети лица". Трафикът по линията Симферопол - Севастопол е преустановен и са започнали възстановителни работи. Съветникът на ръководителя на Кримска област Сергей Аксьонов Олег Крючков обяви, че движението на електрическите влакове е спряно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки