Злоупотребата с лични данни е засегнала и потребители на Фейсбук в Европа

OFFNews 05 април 2018 в 20:47 4584 3

Снимка pixabay

Новите разкрития показват, че са засегнати и европейски потребители на Фейсбук. Злоупотребата с лични данни в социалната мрежа е неприемлива, заяви днес говорител на Европейската комисия.

Европейската комисия стриктно следи водените във Великобритания и САЩ разследвания по случая с "Кеймбридж Аналитика" и е дала две седмици срок на Фейсбук за разяснения по казуса.

По последни оценки личните данни на 87 милиона потребители, главно в САЩ, са изтекли към политическата консултантска фирма "Кембридж аналитика".

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви по време на конферентeн разговор с журналисти, че неговата компания не е констатирала "никакво съществено влияние" върху използването или продажбата на реклами след скандала. 

Зукърбърг обаче е категоричен, че "не е добре, ако хората не са доволни от Фейсбук".

Когато изграждаш нещо като Фейсбук, което е без прецедент в света, винаги има неща, които ще объркаш - каза той - Важно човек да се учи от грешките си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

05.04 2018 в 22:34

Не знам какво е зукер. А цукер е просто захар. Макар и купчинка, цукерберг си остава просто сладникава купчинка от измами.

23293

1

Стефан

05.04 2018 в 22:10

Цукерберг, може да сбърка неопитен шофьор. Дете, на контролно. Келнерката с поръчките.
Когато обаче става дума за ТАКИВА пари, ресурси, възможности, и намерения, и ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ хора, е ОЧЕВИДНО, че става дума НЕ за грешка.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика