Направи си сам смартфон (видео)

Google ще демонстрира новата версия на проекта Ara на 14 януари на специално събитие в Калифорния

ОFFNews 23 декември 2014 в 10:44 5696 3

Снимка extremetech.com

В официалните блогове на подразделението на Google Advanced Technology и проекта Google ATAP, бе публикувана информация за следващата, втора версия на модулния смартфон Google Ara. По-специално, разработчиците са публикували снимка на дънната платка на бъдещия Spiral 2. Смартфоните Ara са организирани на принципа на детски конструктор: потребителите сами ще могат да заменят и сглобяват необходимите елементи на устройството.

Google ще демонстрира новата версия на проекта Ara на 14 януари на специално събитие в Калифорния. Стана известно, че през 2015г. Google подготвя отриването на магазини за компоненти за модулни смартфони.

Любопитното е, че Google само до преди две години нямаше почти никаква връзка с модулния смартфон. Този проект е създаден от Motorola, която  по това време, въпреки че вече е част от IT-корпорацията, е относително независима и разработва свои продукти. Впоследствие, Motorola е продадена на Lenovo, но Google предвидливо оставя при себе си екипа на проекта Ara.

Вече никой не се съмнява, че бъдещето е на модулните смартфони. Рано или късно, всички производители ще стигнат до този клас устройства. Сега Google има всички шансове да стане лидер в този сегмент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!