Черни роби и крадени украински номера: как е станал грабежът на 5 милиона лева в София

Трима са обвинени за грабежа от инкасо автомобила, станал на 15 ноември миналата година

OFFNews 23 декември 2023 в 16:35 9663 0

Трима са обвинени за грабежа от инкасо автомобил

Снимка Getty Images

Трима са обвинени за грабежа от инкасо автомобилa

Трима обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за грабеж на 5 276 794 лева. Това съобщават от Софийската градска прокуратура във връзка с разследването на случая от 15 ноември 2022 г., при който бе ограбен инкасо автомобил на паркинг в мол на Околовръстния път в София. Нападението бе извършено от маскирани рано сутринта.

Обвинението срещу тримата е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери. Нападателите са употребили сила и заплахи към двамата охранители на инкасо автомобила. Те са насочили оръжие към тях, накарали са ги да слязат от колата и да легнат на земята, като са ги ударили в тила с твърд предмет.

За двама от обвиняемите грабежът е извършен в условията на опасен рецидив. "Един от обвиняемите изтърпява наказание лишаване от свобода по влязла в сила присъда. Друг е обявен за издирване от органите на МВР. Третият обвиняем беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор", уточняват от прокуратурата.

Днес Софийският градски съд остави в ареста Колин Колев - третия обвиняем.

По делото имаше разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев е повикал в началото на 2022 година. Именно тайният свидетел разказал как е станал обирът на инкасото. Чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза става ясно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици, съобщава БТА.

На колите са били поставени крадени украински номера.

След обира нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път. Там имало оставени други коли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews