Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Европейските ни прокурори ще имат помощници, деловодител, шофьор и чистач

OFFNews 14 юли 2021 в 15:30 2163 0

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да бъдат разкрити 15 щатни бройки в звеното, което ще е в помощ на европейските делегирани прокурори.

Четири от щатовете са за прокурорски помощник, по три - за главен експерт и съдебен деловодител, две щатни бройки са за шофьор-призовкар и по една щатна бройка за системен администратор, завеждащ служба и чистач.

"Изключително важно е да обезпечим максимално бързо кадрово различните служители, които следва да подпомагат работата на европейските делегирани прокурори, за да може да осигурим бърз и ефикасен старт и работа на нашите колеги, които са част вече и от Европейската прокуратура", обяви главният прокурор Иван Гешев преди гласуването на точката от дневния ред, цитиран от БТА.

Все още предстои колегията да проведе избор за нови кандидати за европейски делегирани прокурори. В момента процедурата по подбор е в ход. Стартът й бе даден в средата на юни.

Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, одобри четирима от излъчените от България десет кандидати за европейски прокурори - Светлана Шопова-Колева, Димитър Беличев, Бойко Калфин и Вероника Трифонова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews