Никой не иска да съди по делото с нарязаната с макетно ножче Дебора

OFFNews 03 януари 2024 в 12:13 1624 3

Георгиев

Снимка БГНЕС

Георги Георгиев

Съдиите в Районния съд на Стара Загора масово отказват да се занимават със случая на нарязаната от Георги Георгиев Дебора - досега са се отвели 11 магистрати во главе с председателя на съда Блага Бозова. Последният отвод е от 28 декември, съобщи "Сега".

Всички те се позовават на текста от НПК, който казва, че "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото". Не става ясно обаче какви са въпросните "други обстоятелства".

Ако всички магистрати в съда откажат, Върховният касационен съд ще трябва да каже къде да изпрати делото.  

Вчера делото е разпределено на съдия Неделина Минчева. Тогава жребият е теглен между общо петима магистрати. Предстои да се разбере дали и съдия Минчева ще намери повод да се отведе. Районните съдии в Стара Загора според сайта на съда са 20 - 9 наказателни и 11 граждански.

26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинения, след като 5 месеца по-рано обществото бе взривено от бруталността на престъплението и неглижирането на случая от властите.

Първото обвинение срещу Георгиев, който в момента се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил. За това престъпление НК предвижда от 2 до 10 г. затвор. Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като я заставил с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор. Същото наказание НК предвижда и за третото обвинение на Георгиев - че в периода от април до 25 юни м.г. 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

03.01 2024 в 12:50

Какви са тия провинциални мишоци, бе! До един са за разследване. До един!

135

2

Far Rider

03.01 2024 в 12:27

Ето я държавата която тропа с крак като малко дете и иска да е в Шенген за да не чака по летищата. Майната му и на законност, на спазване на закона. Държавната мафия иска лесен живот!

723

1

user4eto

03.01 2024 в 12:19

Като не искат да работят, да си правят отвод от системата и кой от къде е. Цигански номера... Как пък не ги досрамя?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика