Прокуратурата обяви, че Демби е в затвора от ноември м.г.

OFFNews 21 март 2024 в 12:22 3180 0

Демби

Снимка БГНЕС

Димитър Вучев-Демби

Димитър Вучев-Демби се намира в Софийския затвор от 23 ноември 2023 г., където излежава 6-годишна присъда по три обвинения, съобщиха от Софийската градска прокуратура с уточнението, че го правят заради запитвания от медиите.

От съобщението на СГП става ясно, че Демби е успял да избяга от страната след осъдителната си присъда в края на 2021 г. и е бил издирван с европейска заповед за задържане. През октомври м.г. е установен в италианската столица Рим, откъдето е екстрадиран на 23 ноември. Оттогава е в затвора.

Провиненията на Демби са: държане и разпространение на наркотици; разпространение на прекурсори за производство на наркотични вещества и за причиняване на лека телесна повреда на полицай.

Вучев беше и един от основните свидетели в делото за организирана престъпна група за разпространение на наркотици, в което главен подсъдим беше Златко Баретата. През юни 2014 г. Баретата бе арестуван при акция на Столичната дирекция на вътрешните работи. Освен него бяха задържани над 10 негови приближени. Акцията беше проведена в резултат на сигнала за взрив в дома на Димитър Вучев-Демби. В хода на разследването полицията стигнала до следите на Баретата и Антон Савов - Тони Мамата.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!