Прокуратурата: Престъпна група, начело с Цветан Василев, е източила КТБ

OFFNews 09 юни 2016 в 20:02 5888 4

Цветан Василев.

След две години разследване прокуратурата повдигна нови обвинения срещу Цветан Василев - за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на длъжностни присвоявания.

Разследването срещу Василев се поема от Спецпрокуратурата, съобщи на брифинг говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Според държавното обвинение, в организираната престъпна група, действала в периода от 1 януари 2009 до юли 2014 г., са бившият подуправител на БНБ Цветан Гунев, одитори от Централната банка и висши служители във фалиралата банка.

Тепърва спецпрокуратурата ще им повдига новите обвинения, от които ще стане ясна и ролята на всеки един от тях в организираната престъпна група, съобщава БНР.

Прокурорите имат готовност, в случай на събиране на необходимите им доказателства, да приключат разследването дори до края на календарната година, каза Арнаудова.

Тя отбеляза, че назначената международна експертиза ще бъде изготвена до края на месеца и предадена на Спецпрокуратурата.

Делото се поема от спецпрокурорката Ирина Арменкова. То ще й бъде предадено от прокурор Иван Гешев, който от две години работи само по казуса "КТБ", а сега е и кандидат за шеф на специализираната прокуратура.

Държавното обвинение все още няма официална информация от сръбските органи дали е позволена екстрадицията у нас. От МВнР са уверили прокуратурата, че това ще се случи до края на деня, но все още такава информация няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

3

Blagodatka Dushanova

09.06 2016 в 23:10

Само толкова?А ако "пропеят"?Дали няма да излязат и по-вишестоящи от "тези"...Освен ако не им се случи някой неочакван "инфаркт" например...Ама не може всичките да ги сполети инфаркт...все някой ще издаде нещо и за "ШЕФА" на престъпната група..."чесъне" да не би още да вярваш ,че начело на прокуратурата стои почтен човек,който няма нищо общо с "ШЕФА"?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика