Прокуратурата разследва побой над журналиста от Поморие

OFFNews 15 януари 2016 в 12:40 2512 4

Прокуратурата разследва побой над журналиста от Поморие

Районната прокуратура в Поморие е започнала разследване на побой над Стоян Тончев - кандидат за общински съветник на миналите местни избори и журналист. Инцидентът стана на 14 януари около 23.00 часа. Тончев е бил пребит от няколко души, а според неговите обяснения причината е журналистическата му дейност. 

Разследването на прокуратурата е за причинена средна телесна повреда – разстройство на здравето, временно опасно за живота, от неизвестни извършители.

От държавното обвинение уточняват подробности към инцидента. На 14.01.2016г. около 23.00 часа Стоян Тончев се е движил по улица „Солна“ в гр. Поморие, когато е бил нападнат от две непознати за него лица, едното от които е било с маска. Двамата нападатели са нанесли жесток побой на журналиста, като са му причинили сериозни телесни наранявания. Нанасянето на побоя е станало в близост до сградата на Община Поморие. В момента пострадалият се намира на лечение в болницата Бургас, а прокуратурата е разпоредила на органите на МВР незабавно издирване и задържане на извършителите.

Извършен е оглед на местопроизшествие. Разпитват се свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Изясняват се мотивите за извършване на престъплението.

Тончев беше един от запомнящите се кандидати в предизборната кампания за местна власт. Той беше кандидат на "Партия на зелените“. Макар да изпъкна със своя оригинален предизборен плакат, партията му успя да събере скромните 5% от местния вот за общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!