Прокурорският съвет изслушва Сотир Цацаров заради скандала с Нотариуса

OFFNews 20 март 2024 в 10:11 2623 1

Цацаров

Снимка БТА

Сотир Цацаров

Висшият прокурорски съвет ще изслуша бившия главен прокурор Сотир Цацаров по негово искане заради скандала около Мартин Божанов-Нотариуса.

Цацаров, който в момента е завеждащ отдел във Върховната прокуратура, е поискал да направи кратко изложение на факти по всички отправени внушения за негова съпричастност към дейността на групата на Божанов.

"Искането е направено във връзка с изявления на народни представители и други лица в заседанията на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, както и твърдения в медийни публикации, свързани със служебната му дейност", се казва в съобщението на прокурорите.

Името на Сотир Цацаров бе споменато при изслушването на някогашната манекенка Ивайла Бакалова и партньорът ѝ Веселин Денков във въпросната парламентарна комисия. По думите им съдиите Андон Миталов, Георги Ушев, Галя Георгиева, бившият обвинител №1 Цацаров, прокурорът Димитър Франтишек са ги притискали след анонимен сигнал, че Веселин Денков е платил за протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев през лятото на 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!