Съдът на два пъти оправда адвокат, дал под наем стая на проститутка

OFFNews 12 октомври 2023 в 11:07 2076 1

Темида

Снимка Архив

Недоказани обвинения.

Софийският градски съд оправда за втори път столичния адвокат Иван Иванов, подсъдим за това, че е отдал стая под наем на проститутка, съобщи "Лекс".

Миналата година районният съд осъди Иванов условно на година и половина затвор, но през октомври с. г. СГС го оправда, след като прие обвинението за недоказано, а деянието – за несъставомерно. След това обаче Върховният касационен съд отмени присъдата и върна делото на друг състав на СГС заради непълен анализ на доказателства.

Сега съдът отново оправда адвоката.

Случаят е от 2020 г., когато Иванов пуснал обява за отдаване под наем на стая от апартамент, който ползвал за съхранение и на адвокатския си архив. В присъдите и на двете инстанции бе прието за безспорно, че стаята е наета от проститутка, която плащала наем от 600 лв. и водела там клиенти. Спорният въпрос е за това знаел ли е адвокат Иванов за какво се използва помещението. За изясняването му обаче не помогнаха показанията на жената, наела стаята, защото първоначално в досъдебното производство е дала показания пред съдия и е признала, че се е срещнала лично с адвоката и му е казала за какво ѝ е стаята, но след това по време на съдебното следствие отричала да е споменавала, че ще води там клиенти и дори посочила, че е пратила посредник за подписване на договора за наем.

Проститутката попаднала на обява за отдаване на помещението и според първоначалните ѝ показания се срещнала с Иванов и го информирала с какво се занимава. Тогава Иванов ѝ предложил една от стаите срещу наем от 600 лв., като можела да ползва банята и тоалетната. Жената се нанесла и клиенти идвали в апартамента почти всеки ден.

Районният съд прие за установено, че Иванов е знаел какво става в апартамента, тъй като имало случаи, в които е засичал наемателката си как посреща и изпраща различни мъже, а отделно я бил предупредил да не вдига много шум, докато е с тях. По-късно дори поискал увеличение на наема с 20 лв. на ден за потребление на вода. Жената първоначално се съгласила, но после се разколебала и през юли напуснала апартамента.

Посетители на проститутката и съсед в кооперацията също са дали показания, в които потвърдили, че въпросната стая е ползвана за проституция, като съсед е свидетелствал, че жената е посрещала посетителите си гола или по бельо. Именно той подал сигнал в полицията, по който започнало разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

12.10 2023 в 11:16

"като съсед е свидетелствал, че жената е посрещала посетителите си гола или по бельо. Именно той подал сигнал в полицията, по който започнало разследването."

Не е имало отстъпка за съседи??? ;–)
 
X

Да помогнем на украинските деца!