Цацаров зададе дневен ред на парламента: Иска изслушване на Бойко Рашков

OFFNews 14 декември 2017 в 14:38 23942 0

Цацаров зададе дневен ред на парламента: Иска изслушване на Бойко Рашков

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от парламента да се занимае с изнесените данни и обстоятелства от председателя на Националното бюро за контрол на СРС (НБКСРС) Бойко Рашков. 

В писмо до председателите на вътрешната комисия Цветан Цветанов и на комисията за спецслужбите Димитър Лазаров главният прокурор предлага цялото ръководство на бюрото да бъде изслушано на отделно заседание. Според Цацаров дебат в парламента нямало да има политическа окраска.

"Считам, че отправените за пореден път от него (Бойко Рашков) сериозни обвинения следва да бъдат обсъдени на заседание на ръководените от вас комисии, защото имат пряко отношение към спазването на закона и правата на гражданите, а също и към вътрешната сигурност. Предлагам да обсъдите необходимостта от такова заседание - на ресорната комисия или съвместно на двете комисии.  Моето разбира е, че само в хода на такъв институционален диалог българските граждани могат да получат информация, която отговаря на истината и не е изкривена от лични амбиции и партийни пристрастия", се посочва в писмото на главния прокурор. 

Цацаров предлага на заседанието да присъстват и шефовете на служби и предлага то да бъде открито за медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки