Твърде вероятно е в СРП да са прикривали случаите около Нотариуса, според член на ВСС

OFFNews 15 февруари 2024 в 08:32 2203 4

Атанаска Дишева

Снимка Нова тв

Твърде вероятно е в Софийската районна прокуратура да се е вършила голяма част от прикриването на случаите около Мартин Божанов-Нотариуса, коментира Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет, по Нова тв.

„Един прокурор не може да вземе делото от друг, ако няма намеса на административен ръководител. Главният прокурор не може да не знае какво се случва. Ако не знае, не му там мястото”, обясни тя.

На въпрос може ли системата да се самоизчисти, тя заяви, че не вярва. 

Трябва да се предприемат извънредни мерки на законодателно ниво. Много неща могат да бъдат направени в парламентарната комисия, допълни Дишева. 

Рядко се намират хора, които са готови да говорят с детайли. Когато прокурори и следователи са замесени в подобни ситуации, разследването става изключително трудно, защото трябва да се намери прокурор, който да разследва такъв случай, коментира още тя.

И припомни, че през лятото и.ф. главен прокурор Борислов Сарафов пое ангажимент за създаване на нов образ на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

4

Far Rider

15.02 2024 в 11:59

Само приказки. Всичката пара в свирката, а локомотива не помръдва. Това е била, това е и това ще бъде Задунайская губерния! Само глупаците не са го разбрали.

605

3

Wenc

15.02 2024 в 11:29

А гръка казва, че и Асен Василев и НАП са били уведомени, но и те са си трайкали...

1005

2

ПР

15.02 2024 в 09:10

Преди нея,събеседник беше един грък.От пострадалите,здраво рекетирани бизнесмени в БГ.Поне той,изрече част от имената на прокурори,адвокати-посредници,на самата Зартова и неин заместник.Изнесе ужасяващи неща-корупция,конфликт на интереси,откровен рекет и организиран бандитизъм в СРП.
Май трябва цялото"Правосъдие"да бъде сменено и да внесем друго,от Норвегия,напр.

400

1

демотиватор

15.02 2024 в 08:53

Айде по-бързо некой да замести блаженнопочившия Марто Н., че май крепеше добрия трудолюбив човечец целата правна система, както изглежда.
(ジ) (ジ)

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки