Убиецът на 32-годишната Кристина остава в ареста

OFFNews 09 април 2023 в 16:27 5082 1

Калоян Каймакчийски остава в ареста.

Снимка БГНЕС

Калоян Каймакчийски остава в ареста.

Калоян Каймакчийски - обвиняемият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд днес, съобщава БТА.

В петък Софийската градска прокуратура съобщи, че към наказателна отговорност е привлечен 34-годишният Каймакчийски за предумишлено убийство и го задържа за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ - СДВР в условията на неотложност, със съставянето на протокола за първо действие по разследването, води се под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в София е открито тялото на Кристина Благоева.

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. „Кукуш“ № 1, Каймакчийски умишлено е убил Благоева, като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие.

Кристина Благоева е застреляна със служебен „Макаров“, зачислен на новата приятелка на Калоян Каймакчийски. Пистолетът е открит при претърсване в поделението, в което е била военнослужещ новата приятелка на Каймакчийски, съобщава bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews