Ученикът, който намушка 16-годишен, се похвалил пред приятели

OFFNews 27 юли 2018 в 09:12 5426 0

Ученикът, който намушка 16-годишен, се похвалил пред приятели

Момчето, което е задържано за опит за убийство на 16-годишен съученик, е разказал подробно какво е направил пред приятели. Самопризнанията му са били записани на видео, съобщава Нова тв.

"Аз отидох пред техния вход, те ме видяха, влязохме в техния вход и там", разказва 15-годишният нападател. От кадрите се вижда, че по тялото му има следи от кръв.

Пострадалият Християн и нападателят му се срещат във входа на бл. 326 в кв. "Надежда", където става спречкването:

Бута ме нещо такова и аз само като викам, викам: Ей, като съм ви такова.., значи... Ей така го вадя (ножа, бел. ред.), ей така ми беше тука вътре. Вадя го. Баам! И така... Баам, баам, баам и ги направих на нищо.

След инцидента, минаващ случайно в района полицай, задържал нападателя. Междувременно съседка оказвала първа помощ на жертвата, а децата ѝ се обадили на 112, съобщава bTV. Нападателят е задържан за 24 часа, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

Той е в ареста за срок от 24 часа. Извършени са два огледа и са разпитани свидетели. Получили сме доброволно предаден телефон, с който е направен клипът, който се разпространява в интернет и медиите и на който се вижда самопризнанието, обясни тя. 

Най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, извършено от непълнолетен. Наказанието за това деяние е по-ниско заради възрастта на лицето.

„Момчето е потвърдило вината си, казвайки, че пострадалото момче го е провокирало с публикуването на колаж в интернет. Според разказа на децата лицето на извършителя е било монтирано върху лице на мъж, който е в някаква хомосексуална сцена. Все още не знаем какво точно е съдържанието, което е провокирало агресията”, поясни Арнаудова.

В същото време от "Пирогов" съобщиха, състоянието на пострадалия ученик е стабилно. Той е настанен в Детската реанимация на "Пирогов", където е под непрекъснато наблюдение и реанимационно лечение. Лекарите полагат 24-часови грижи за него. 

Момчето има наранявания в корема и шията.

Вчера пострадалият е претъпял неколкочасова животоспасяваща операция от мултидисциплинарен екип от изключително опитни и с дългогодишен стаж специалисти от "Пирогов". Поради голяма кръвозагуба се налага преливане на кръв от група А+.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews