Затвор доживот за убийството на брокерка и строителен работник в Бургас

OFFNews 01 март 2024 в 11:05 1485 0

затвор

Снимка Интернет

Доживотна присъда без право на замяна наложи съдът в Бургас на строителния предприемач Станимир Рагевски. Присъдата обаче не е окончателна и може да се обжалва пред апелативния съд в града.

Бизнесменът е признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Освен това Рагевски трябва да плати и 400 000 лв. кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и 40 000 лв. на майката и приятелката на Мехмед.

Престъплението е извършено с нерегистриран пистолет "Макаров". Брокерката е убита на 29 октомври 2020 г. в Бургас. Година по-късно на 4 август е застрелян Мехмед.

Друго провинение на Рагевски е, че е продавал високорискови наркотици - марихуана и смес от кокаин и пирацетам.

В съдебната зала и по време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание и до момента не е обяснил мотивите си.

В основата на убийството на Бахлова е спор за имущество. А зад смъртта на 28-годишния мъж пък стоят дългове. Предполага се, че той е знаел за убийството на Бахлова и е изнудвал Рагевски за пари.

Всичко това стана ясно в хода на досъдебното производство. И двете убийства са извършени по изключително жесток и идентичен начин. След убийството телата на жертвите са били разчленени, сложени са били в бидони с киселина, които са заровени на различни места.

Оръжието пък бе открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисвано от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика