Анди Мъри изплаши Острова, Ноле Джокович се отпуши

OFFNews 01 юли 2017 в 18:02 1661 0

Страстите на "Уимбълдън" се нагорещяват като термометър в България днес. Световният №1 и актуален носител на трофея Анди Мъри има сериозни физически проблеми, които поставят под въпрос защитата на титлата му.

Истерията създаде британският таблоид Daily Mail, цитиран от Тенис 24. Изданието прави този извод на база на петъчната тренировка на британеца, като според авторите им Мъри видимо е изпитвал болки по време на занятието.

Daily Mail прилага снимки, на които Мъри се държи за краката и други, на които се е подпрял до мрежата в разговор с треньорите си. Изданието припомня, че британецът трябваше да вземе участие в два демонстративни мача през седмица, но отказа второто участие заради болки в бедрата.

Попитан дали ще бъде готов за понеделник, Мъри отвърна: "Надявам се, това е планът". Треньорът му Иван Лендъл го даде по-оптимистично. Запитан дали е притеснен, легендата отвърна "Не особено. За разлика от времето преди "Ролан Гарос", сега той удря топката наистина добре. Тренировките преминаха добре, времето беше хубаво, за разлика от миналата година".

По същото време Новак Джокович спечели втора титла за сезона и първа от половин година насам, след като триумфира на турнира на тревни кортове в Ийстборн. На финала сърбинът, поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:2, 6:4 над Гаел Монфис. Любопитен е фактът, че и двамата участваха в надпреварата с „уайлд кард”, която приеха в последния момент.

За Джокович това е първа титла на трева на турнир, различен от Уимбълдън. В преките дуели с Монфис сърбинът вече води с 14:0 победи. Двамата обаче никога до днес не бяха играли на трева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови