Григор Димитров ще играе за титлата в Марсилия

OFFNews 10 февруари 2024 в 22:23 2213 0

ГД

Снимка Getty Images

Григор Димитров стигна втори финал от началото на годината

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за финала на турнира от сериите АТР 250 в Марсилия след гладиаторски мач с руснака Карен Хачанов. Българинът загуби първия сет след тайбрек, но след това стигна до крайния успех.

Двубоят продължи близо три часа и в крайна сметка вълнуващ българинът победи актуалния световен номер с 6:7 (3), 6:4, 7:6 (5).

Съперник на Димитров във финала ще бъде французинът Юго Юмбер, който спечели с 6:4, 6:4 срещу Хуберт Хуркач в другия полуфинал.

Мачът започна лошо за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм на срещата, но успя да изравни за 5:5 и да се добере до тайбрек. В него руснакът спечели последните четири точки, за да поведе в резултата.

Във втория сет Димитров спечели подаването на своя съперник за 1:0, но Хачанов изравни за 3:3, след което българският тенисист отново направи пробив. Равенството в двубоя дойде при 6:4.

В третата част Димитров и Хачанов печелеха подаванията си. Отново се стигна до тайбрек, в който Хачанов поведе с 4:2, но българинът направи обрат и победи след 7:5 след точно три часа.

"В първия сет той сякаш ме надигра, търсех играта си и продължавах да се боря. Ударите ми не бяха достатъчно точни. Непрекъснато догонвах и няколко точки направиха разликата. Беше страхотна физическа битка, но аз вярвах в успеха. Финалът е важен за мен. Има моменти, когато не играеш най-добрия си тенис, но все пак печелиш. Нека се насладим заедно на мача утре", заяви на корта Димитров, който се опитва да спечели втора титла през годината и общо десета в своята кариера.

Димитров и Юмбер са се срещали два пъти до момента, като българинът има две победи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!