Григор Димитров приключи сезон 2018 със загуба от Марин Чилич в Париж

OFFNews 01 ноември 2018 в 14:10 1836 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи сезон 2018, след като загуби от Марин Чилич с 6:7(5) 4:6 в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж.

В първия сет Григор пропусна точка за пробив още в откриващия гейм и Чилич веднага го наказа след това. Гришо изостана 0:40 и изравни до 40:40, но все пак загуби подаването си - 2:0 за хърватина. След това Чилич все пак бе пробит в четвъртия гейм за 2:2, след като направи двойна грешка в последната точка.

При 6:5 Чилич не успя да реализира три сетбола и двамата влязоха в тайбрек. Григор успя да направи обрат и да поведе с 5:4 точки и имаше два сервиса на сметката си. Вместо да приключи сета той загуби двата си сервиса и Чилич затвори със 7:5.

На старта на втория сет Димитров изостана 15:40, като това му бе трети пореден сервис гейм, в който му се налага да отрази два брейкбола. Този път обаче измъкване нямаше – 0:1, а минути по-късно Чилич затвърди – 0:2.

При хърватина нямаше и следа от колебанията в началото на мача и в петия гейм претендентът за Лондон можеше да постигне и двоен брейк, но не извлече максимума от ситуацията – 2:4.

В края на срещата Димитров отрази два мачбола и стигна до геймбол, който неутрализира с ефектна къса за 4:5. Последната дума имаше Чилич, който сложи точка на мача – 4:6.

Хасковлията започна сезона като №3 в световната ранглиста, но не успя да защити точките си и да оправдае големите очаквания след триумфа в Лондон миналия сезон. Димитров завършва 2018 година без титла, но с надежди за по-силна следваща кампания, след като Андре Агаси стана част от щаба му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика