Григор Димитров стартира от втория кръг на Sofia Open срещу Имер или Ивашка

Димитър Андреев 24 септември 2022 в 15:08 1144 0

Тенис

Снимка София Оупън

Григор Димитров иска отново титлата от турнира в София

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира директно от втория кръг на турнира Sofia Open, който ще се състои през следващата седмица на твърдите кортове в зала "Арена Армеец" в българската столица.

Шампионът от 2017 година Димитров е поставен под номер 3 и почива в първия кръг, а след това за място на четвъртфиналите очаква победителя от срещата между Микаел Имер (Швеция) и Иля Ивашка (Беларус).

Участващият с "уайлд кард" Димитър Кузманов ще стартира в надпреварата срещу квалификант, а другият българин с покана от организаторите за основната схема Александър Лазаров ще срещне в първия кръг Иржи Лехецка (Чехия).

24-годишният Лазаров, 332-и в световната ранглиста, досега не е играл срещу 20-годишния Лехецка е 63-и в класацията на АТП.

Защитаващият титлата си от предишните два сезона и номер 1 в схемата Яник Синер (Италия) също започва директно от втория кръг срещу спечелилия мача между Нуно Боржес (Португалия) и квалификант.

Изключително любопитен сблъсък от първия кръг е между трикратния трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швецийрия) и Фабио Фонини (Италия). Те са в горната половина на схемата, в която са още Синер и Димитров.

Вторият поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) ще стартира във втория кръг срещу Марк Андреа Хюзлер (Швейцария) или квалификант. В долната част на схемата са Кузманов и Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!