Григор Димитров стигна полуфинал в Ротердам

OFFNews 16 февруари 2024 в 19:43 1791 0

Григор

Снимка Getty Images

Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за полуфинала на турнира в Ротердам от сериите АТП 500 след труден успех над Александър Шевченко от Казахстан с 7:6 (2), 3:6, 6:4 в мач, продължил почти два часа.

Така Димитров ще защити точките си от миналата година, когато отново достигна до полуфиналите, където отстъпи пред бъдещия победител Даниил Медведев с 1:6, 2:6. Това е и общо четвърти полуфинал за българина, който има и финал в Ротердам през 2018, загубен от легендата Роджър Федерер с 2:6, 2:6.

Това беше първа победа на Григор Димитров над Шевченко, с когото никога не се бяха срещали в Тура.

"Играх определено слабо днес, не се забавлявах. Не знам какво да кажа, направих много непредизвикани грешки. В същото време той е страхотен съперник, играл съм срещу него в предсезонната подготовка, винаги е на високо ниво.

Сервира по невероятен начин, това е един от най-добрите сервиси, срещу които съм играл наскоро. Дано утре да вдигна нивото си. Обичам да играя през уикенда и съм благодарен, че две поредни седмици успявам да играя по това време", бе коментарът на Димитров след успеха.

В полуфинала Димитров ще чака победителя от мача между втория поставен в схемата Андрей Рубльов (Русия) и австралиеца Алекс Де Минор, който е под номер 5 в схемата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!