Вожняцки - Халеп е финалът при дамите в Мелбърн

OFFNews 25 януари 2018 в 09:14 9418 0

Световните номер 1 и 2 Симона Халеп от Румъния  и Каролине Вожняцки ще спорят за титлата при дамите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Вожняцки за първи път в кариерата си ще играе на финала в Австралия. 27-годишната датчанка победи белгийката Елизе Мертенс с 6:3, 7:6(2) на полуфиналите. Тя ще има трета възможност да стигне до първа титла от Големия шлем, след като не успя да го направи в предишните си два финала, които бяха на US Open (2009, 2014).

Поставената под номер 2 Вожняцки стигна до битката за титлата, въпреки че изглеждаше, че ще отпадне още във втория кръг. Тогава тя обърна Яна Фет от 1:5 в третия сет.

Мертенс, която е 37-а в света, приключи най-успешното си представяне на турнир от Големия шлем. Преди този турнир тя бе стигала само до третия кръг.

Днес бе сложен край и на серията й от 10 поредни победи, която включваше титлата в Хобърт. 22-годишната белгийка повтори някои от постиженията на именитата си сънародничка Ким Клайстерс, която работи с нея от време на време.

Следващата й съперничка Симона Халеп и Анжелик Кербер от Германия изиграха истински трилър в другия полуфинал, като и двете тенисистки спасиха по два мачбола, за да триумфира накрая румънката след 6:3, 4:6, 9:7. Симона ще играе на финал на турнир от Големия шлем за трети път също след два неуспешни опита да стигне до титлата на "Ролан Гарос".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки