Безплатни прегледи за бъбречни заболявания в болница ''Лозенец''

OFFNews 07 февруари 2024 в 09:38 579 0

безплатни прегледи

Снимка УМБАЛ "Лозенец"

Безплатни прегледи

Безплатни прегледи за бъбречни заболявания ще се проведат в УМБАЛ "Лозенец".

Консултациите ще се извършват на 15.02.2024 г. от 09.00 часа до 16.00 часа в кабинети 1 и 3, ет.1 на Медицински център „Лозенец“ (ДКЦ), ул. "Козяк" № 1, ще се проведат безплатни медицински прегледи.

Прегледът включва ехография на отделителната система, и консултация. По преценка на лекарския екип могат да бъдат назначени лабораторни изследвания на кръв и урина, които впоследствие да бъдат коментирани от провеждащия консултацията нефролог.

Екипът специалисти, включени в профилактичните прегледи, са доц. д-р Велислава Димитрова, д-р Даниела Арабаджиева, д-р Надя Велкова, д-р Мариам Асадпур и д-р Стоян Първанов.

Заявките за безплатни прегледи ще се осъществяват през контактната форма и на тел. 02 96 07 682.

В ежедневната клинична практика все по-често се срещат пациенти със заболявания на отделителната система, които протичат безсимптомно, поради което се диагностицират сравнително късно, в стадии на напреднало хронично бъбречно заболяване (ХБЗ).

За съжаление, последствията и усложненията от ХБЗ могат да засегнат множество органи и системи, което превръща заболяването в социално значимо и с потенциал за развиваща се глобална пандемия, подчертават от лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков