Детското отделение във Враца затваря, директорът на болницата подаде оставка

В отделението по педиатрия в болницата има натрупани 799 дни неизползван отпуск

OFFNews 10 август 2023 в 09:51 1411 0

Снимка БНТ

От 14 август до края на месеца детското отделение във врачанската болница МБАЛ "Христо Ботев" ще затвори. Изпълнителният директор д-р Кети Ценова е подала оставка, а днес здравният министър проф. Христо Хинков ще се срещне с педиатри, областната управа и ръководството на лечебното заведение, за да търсят варианти.

Това съобщиха здравният министър проф. Христо Хинков и д-р Кети Ценова пред БНТ тази сутрин. Ценова потвърди, че вчера си е подала оставката, а д-р Хинков заяви, че ще я приеме.

Причината са натрупалите се през годините проблеми - в отделението по педиатрия в болницата има натрупани общо 799 дни неизползван отпуск и лекари и медицински сестри масово напускат.

"Проблемът започна, когато шефът на отделението д-р Георги Цветков внесе докладна, че желае цялото отделение да излезе в отпуск", заяви на свой ред д-р Ценова. Тя обясни, че от пандемията насам е започнало трупането на отпуските поради "очакването на хората лекарите винаги да са си по работните места".

Предизвестията на напускащите лекари и медицински сестри изтичат в края на седмицата.

МБАЛ "Христо Ботев" е единственото лечебно заведение във Враца, което има компетентността да лекува деца в по-тежки състояния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл