Учени от Масачузетския университет в Амхърст проучиха как влияят пържените в растително масло храни, върху възпалителните заболявания на стомашно-чревния тракт и рака на дебелото черво, съобщава Medicalxpress.
Експеримент с лабораторни мишки, доказал, че пържената храна води до разпространение на токсичните продукти в кръвотока, обостря възпалението на дебелото черво и засилва растежа на туморните образувания. По този начин провокира развитието на заболяванията на дебелото черво.
Ако човек страда от рак на дебелото черво и яде пържена в олио храна, съществува вероятност болестта да стане по-агресивна. Пърженото увеличава размера на туморните образувания два пъти, твърдят учените.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
recycle bin
Всеки трети сърбин мрази ЕС и не иска страната му да се присъедини към съюза
dolivo
Екоактивисти нахлуха на пистата на летището в Мюнхен, ще има закъснели полети
ПР
Всеки трети сърбин мрази ЕС и не иска страната му да се присъедини към съюза
Valioka
''Хамас'' твърди, че са открити масови гробове в Газа, ЕС иска независимо разследване