Кричим е първата община със задължителен зелен сертификат за служителите си

OFFNews 04 ноември 2021 в 09:05 2709 0

Служителите и работниците в община Кричим ще имат достъп до работните си места само след представяне на зелен сертификат. Това е първата община в страната, която въвежда тази ограничителна мярка, съобщи БНР.

Заповедта е на кмета Атанас Калчев и е съобразена със заповедта на здравния министър. Към момента имунизираните служители са 50%.

Кметът Калчев не изключва да има опити за съпротива и саботаж на въведените задължителни изисквания, но уточни, че всеки следва да е наясно, че мерките са задължителни и следва да се изпълняват, още повече при наличието на дадени 3 възможни варианта.

„Заповедта е от 26 октомври и оставих толеранс, за да се адаптират служителите. Моите колеги са съвестни хора и смятам, че ще направят нужното. Аз не мога да се съобразя с техен отказ, защото ние живеем в 2021г. Аз няма да им разреша да излязат в неплатен отпуск, защото няма да можем да си вършим задълженията. За тези без ваксина ще има пункт за тестове”, коментира Калчев пред Нова телевизия.

В администрацията е създадена необходимата организация и пропускателен режим за достъп до работните места чрез извършване на проверка за наличието на поне 1 от необходимите документи, изрично посочени в заповедта на министъра от 19.10.2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков