Пазарджишки лекар се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки

Диана Варникова 21 юни 2023 в 15:46 866 0

д-р Балбир Бхатра

Снимка Личен архив

д-р Балбир Бхатра със семейството си

От спешна трансплантация на стволови клетки, която ще бъде извършена в турска болница, спешно се нуждае семейният лекар от Пазарджик д-р Балбир Сингх Бхатра.

Докторът е родом от Индия, но създава семейство у нас и е дядо на 2 прекрасни внучета и в очакване на трето. В продължение на 22 години е бил личен лекар на 1700 пациенти и в града го познават като всеотдаен и добър медицински специалист.

За сполетялото го тежко заболяване пред медиите споделя съпругата му Пепа Бхатра, която се надява да има повече добри хора и до август, за когато е насрочена операцията, да могат да съберат средства, за да се лекува съпругът ѝ.

През 2018 г. след дълги изследвания и ходене по болници поставената диагноза е „Неходжкинов лимфом". Започнахме лечение - 6 курса химиотерапия и положението малко се закрепи, но след 6 месеца на новия ПЕТ скенер се оказа, че болестта не е под контрол, и че се налагат нови костни трепанобиопсии. Оказа се, че диагнозата е WM (Валденщорм макроглобулинемия). Лекувахме го в Онкохематологията в София, но нямаше резултат. След 3 месеца състоянието му се влоши - не можеше да говори, не се хранеше и лекарите казаха, че са направили, каквото са могли, разказва Пепа Бхатра.

Тогава жената се свързала с болница в Турция и на носилка с линейка го транспортирали дотам. Веднага започнали лечението му и след 3 химиотерапии той се подобрил. Започнал да се храни и да се движи. Семейството поело досегашното лечение, но средствата бързо свършили и затова се обръщат с молба към всеки, който може да дари, за да бъде спасен д-р Бхатра.

Сумата, която ще е необходима за трансплантацията, престоя и изследванията е 120 000 лв. Лекарите в турската болница дават 80-90 % надежда, че трансплантацията ще бъде успешна.

„Моля ви, мили хора, който може да дари - надеждата да се сбъдне. Нека съпругът ми да си възвърне живота, който имаше, да може отново да работи като лекар, да помага на хората. Вярвам в доброто и зная, че има много добри хора, които са готови да помагат на други, изпаднали в такава беда!“, отправя апел съпругата на индийския лекар, който е свързал живота си с България.

Ако желаете да дарите средства за д-р Бхатра, можете да го направите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков