Признаха алианс за национално представителна организация на хора с увреждания

OFFNews 28 февруари 2024 в 13:10 532 0

алианс

Снимка Getty Images

В полза на хората с увреждания

Правителството определи Сдружение с нестопанска цел „Национален алианс за социална отговорност“ (НАСО) за национално представителна организация за хора с увреждания за срок от четири години. Организацията осъществява дейности в обществена полза и работи активно за социалното приобщаване на хората с увреждания в България.

Основните ѝ цели са да реализира дейности в подкрепа на хората с увреждания за подобряване качеството им на живот чрез развитие на активно европейско, национално и местно партньорство, привличане, мотивиране и развитие на доставчици на социални услуги, общини, неправителствени организации, екипи на социални услуги, работодатели и др.

Акцент в дейността на НАСО е осигуряване на национално и международно партньорство с местни и държавни власти и обединяване на усилията на стопански и нестопански юридически лица, общини, общински и регионални структури и организации за създаването и реализирането на социално отговорно поведение и политика в подкрепа на хората с увреждания за по-добро качество на живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки