Проект #Задоброто с кампания за децата на загинали медици и учители

Янка Петкова 05 ноември 2020 в 12:14 2066 0

Проект #Задоброто стартира кампания за набиране на средства за децата, загубили родителите си в битката с COVID-19 – медицински лица и учители.

"В самото начало на кризата в България ние от #Задоброто направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Не беше лесно да вземем решение за това, с което днес излизаме пред всички вас. Не защото не вярваме в неговата сила, а защото няма да ни бъде лесно да преминем през тази болка. Болката на децата загубили родителите си в битката с ковид – медицински лица и учители", пишат в обръщението си от Проект #Задоброто.

Целта на кампанията е набирането на средства в размер на 150 000 лв. първоначална сума. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускането ѝ ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

Проектът започва кампанията заедно с Фондация BCause, учителя Петър Велков и с подкрепата на организациите „Гората.бг“, „Капачки за бъдеще“, „На първа линия“, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.

"Призоваваме колегите, приятелите и близки на загиналите да споделят с нас истории за тях. Истории, които ще публикуваме. Истории, които ще помним", пишат организаторите.

Още с обявяването на извънредно положение у нас, на 13 март, те стартираха кампания за справяне със спешни нужди при кризата COVID-19 в България. В резултат на обявената за дарения платформа бяха събрани над 1 млн. лв., много предпазни средства, които бяха разпределени по болници, социални центрове и лекарски практики в страната. 

Повече от година организацията помага за подобряване на болничните условия за деца. С успешни нейни кампании са изцяло ремонтирани и дооборудвани 2 детски отделения в СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ ЕАД, започнат основен ремонт на Клиника по Инфекциозни болести в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив, оборудвани със специализирани детски болнични легла болниците УМБАЛ "Свети Иван Рилски" и СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ ЕАД, инициативи в подкрепа на онкоболните деца в ИСУЛ и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews