Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Семинарията минава на дистанционно обучение заради преподавател с COVID-19

Правят бърза връзка между училищата и РЗИ, за да няма забавяне при поставянето под карантина на контактни с положителни за коронавирус

OFFNews 05 октомври 2020 в 13:03 1769 0

От днес Софийската духовна семинария минава на дистанционно обучение заради преподавател с коронавирус, който се намира в болница „Пирогов“, съобщава БГНЕС. Според лекари състоянието му е добро. Духовното училище ще е под карантина за две седмици.

Също днес стана ясно, че ученици от най-голямото шуменско училище са поставени под карантина до 15 октомври заради положителна проба на второкласник. Той е дете на зам.-областния управител на Шумен Шерин Вели, която също е с положителна проба, изяснява БГНЕС. От днес 34 ученици и двама учители преминават към дистанционно обучение. Сградата на областната управа също се дезинфекцира основно. Областният управител проф. Стефан Желев заяви в неделя, че работата с граждани ще бъде възстановена след дезинфекцията и че не се налага изследване на останалите служители. 

В Средно училище „Сава Доброплодни“ учат над 1300 деца. Педагозите са близо 200. В училището е извършена цялостна дезинфекция.

Заради забавяне в осъществяването на контакт между столичното 125-о училище и РЗИ е било забавено и поставянето под карантина на контактни с болен. В тази връзка министърът на образованието Красимир Вълчев днес потвърди, че понякога има проблем с връзката със служителите на РЗИ и за да бъде преодолян той, е инструктирал началниците на регионалните управления на образованието да информират директорите на училищата за бърза връзка чрез РУО с РЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews