Турската "Абжъбадем" планира болници и във Варна и Бургас

OFFNews 08 юни 2016 в 15:50 5900 0

Снимка БГНЕС

Турската "Аджъбадем" официално купи болница "Токуда" и част от "Сити Клиник".

Новото частно обединение ще се казва "Аджъбадем Сити Клиник" и негов директор ще е досегашният директор на "Сити Клиник" Илиан Григоров. Директорът на "Аджъбадем" Мехмет Али Айдънлар пък ще бъде председател на Управителния съвет на групата.

В България дойде един от най-големите в света и това ще промени здравния сектор в страната, коментира след подписването на сделката Ангел Ангелов, председател на Управителния съвет на "Сити Клиник". 

Очаква се здравната група да започне да предлага уникални за страната услуги, като въвеждането им вероятно ще се случи през 2017 г. 

Директорът на "Аджъбадем" пък посочи, че се надява с появата на новото обединение българските пациенти, които пътуват в Турция, да остават да се лекуват в България. Освен това е планирано обучение и обмен на кадри, тъй като "Аджъбадем" има и медицински университет. 

От веригата очакват България да се превърне в здравен център, в който да пристигат пациенти от други държави - от ЕС, Русия, Украйна и др.

Един от нашите проблеми е, че Турция не е в ЕС, а България е в ЕС, което ще позволи в здравната група да се лекуват по-лесно пациенти от страните членки. Освен това отношенията ни с Русия се поразвалиха, докато вие имате добри отношения, подчерта Мехмет Али Айдънлар.

Освен това веригата планира да разшири дейността си и у нас. 

Сред плановете на веригата е медицинският център "Сити Клиник" във Варна да се превърне в болница, а кардиологичната болница "Сити Клиник" в Бургас да се разшири, като се увеличи извънболничната дейност. 

"Аджъбадем" преговаря и за закупуване на застрахователното дружество "Токуда", а ако преговорите не бъдат сполучливи, ще отвори свое застрахователно дружество в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews