Кръвта вода не става

OFFNews 10 ноември 2016 в 18:31 3926 0

Наказаната за употреба на допинг норвежка ски бегачка Тереза Йохауг намери подкрепа в лицето на брат си Карстен докато чака изтичане на санкцията си на 18 декември.

Докато изтърпява санкцията 28-годишната Тереза няма право да се готви с останалите национали, нито пък да разчита на помощ от треньорите. Тук на помощ се притече с четири години по-малкият й брат Карстен, който също е състезател по ски бягане.

"Той отиде при нея в Холменколен и двамата тренират заедно. Ски, бягане, силови тренировки - това, което си правят обичайно", споделя мениджърът на Йохауг Йорн Ернст.

Карстен и Тереза са много близки от малки. Двамата са започнали заедно тренировки от деца, но постепенно тя се откъсва напред.

Подкрепата му е изключително важна, тъй като за Тереза действат куп ограничения в периода на наказанието. Тя не може да ползва както методическа помощ, така и съоръженията на националния отбор и по тази причина посещава частни фитнес клубове.

"Тереза е в много тежък период и фактът, че има до себе си човек от семейството е много положителен. Карстен я познава както "атлетически", така и като човек и ще й окаже неоценима помощ", коментира експертът Фредрик Окланд. Специалистите са на мнение, че след изтичането на наказанието й,Йохауг ще се завърне във форма за сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков