Анджелина Джоли обвини Брад Пит в насилие на борда на частния им самолет

OFFNews 05 октомври 2022 в 14:13 3783 0

Анджелина Джоли и Брад Пит

Снимка Getty Images

Анджелина Джоли и Брад Пит през 2014 г.

Анджелина Джоли обвинява в насилие бившия си съпруг Брад Пит заради скандала на борда на частния самолет на семейството, който бе широко отразен от медиите при старта на бракоразводното им дело.

Актрисата е внесла документи по процеса за френската винарна, превърнала се в ябълка на раздора при развода, тъй като двамата съпрузи не могат да се споразумеят как да я поделят. В документите Джоли посочва, че Пит в пияно състояние е нападнал нея и децата им по време на полета през 2016 г., и това станал поводът за решението ѝ за развод. Тя твърди, че актьорът я хванал за главата и е нападнал две от децата им, обиждал ги и ги залял с алкохол. Пит отрича обвиненията.

Твърденията на актрисата за оскърбително поведение на Пит по време на полета на 14 септември 2016 г. се появиха в предишни съдебни документи, включително в споразумението за развод на бившата двойка, носител на "Оскар". Инцидентът беше разследван от ФБР през 2016 г. Властите решиха да не повдигат обвинения.

В подадената във вторник молба в Лос Анджелис от адвокатите на Джоли обаче има нови подробности. Молбата е част от продължаващото съдебно дело за Chateau Miraval SA - къща с лозе в Южна Франция, които бившата холивудска двойка придоби заедно. По това дело Пит твърди, че двамата с бившата му съпруга са се договорили да не продават дяловете си в мястото без разрешението на другия. Джоли оспорва това и обвинява актьора, че е прекратил преговорите за нейните дялове от имота.

В подадената от нея във вторник жалба се казва, звездата от "Боен клуб" е започнал да крещи, обвинявайки я, че твърде много защитава децата им.

Малко след началото на полета г-н Пит я "завлякъл в тоалетната" в задната част на самолета.

"Пит хванал Джоли за главата и я разтърсил, а след това я хванал за раменете и отново я разтърсил, преди да я блъсне в стената на тоалетната", се добавя в исковата молба. После многократно ударил по тавана, при което Джоли избягала. Намесило се едно от децата, а актьорът се нахвърлил върху него, се казва в документа. Джоли сграбчила Пит отзад, за да го спре.

"За да свали Джоли от гърба си, Пит се хвърлил назад към седалките на самолета, наранявайки гърба и лакътя ѝ", продължава описанието на случката. Децата се втурнали да ги разтърват и "всички смело опитали да се защитят взаимно", но преди всичко да приключи, Пит хванал едното за врата и ударил другото по лицето, се твърди в съдебната документация.

Децата "седели неподвижно и мълчаливо под одеялата" през останалата част от полета, пише още там. Пит обаче периодично викал от другия край на самолета, като в един момент излял бира върху съпругата си, а след това и бира и червено вино върху децата.

Източник, близък до актьора, коментира пред Би Би Си, че твърденията на Анджелина Джоли са неверни.

"Тя продължава да преразказва, преработва и преосмисля описанието си на събитие, случило се преди шест години, като добавя напълно невярна информация всеки път, когато не успее да получи това, което иска", казва източникът. "Историята ѝ непрекъснато се развива."

Миналата година съдия присъди съвместно попечителство над децата на двамата родители.

Имението Миравал се намира в село в югоизточната част Франция и е купено от двойката за около 25 млн. евро през 2008 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков