Джоли и Пит: От брак мечта до ''отмъстителна война'' за френско лозе

OFFNews 09 септември 2022 в 15:10 5176 0

Анджелина Джоли и Брад Пит през 2015 г.

Снимка Getty Images

Анджелина Джоли и Брад Пит през 2015 г.

Бившата инвестиционна компания на Анджелина Джоли "Нувел" обвини бившия ѝ съпруг Брад Пит, че води "отмъстителна война" за френско лозе, което беше тяхна обща собственост, предаде Ройтерс.

Фирмата, която Джоли продаде преди година, е завела насрещно дело срещу Пит в съд в Лос Анджелис. Компанията притежава дял в насажденията в лозарското имение "Миравал" в югоизточната част на Франция. От "Нувел" настояват, че Пит е завзел контрола над винарната.

Инвестиционната компания обвинява актьора, че прахосва активите на лозето по "бляскави проекти", както и че е "ограбил" ценните им търговски марки. Пит не дава достъп до имението "и го третира като свое лично феодално владение", пише в иска, подаден от компанията. Бившата компания на Джоли настоява за обезщетение от поне 250 милиона долара от Пит заради "незаконно и деспотично поведение".

На свой ред Пит заведе дело срещу Джоли и "Нувел" през февруари. Той настоява, че бившата му съпруга е продала на международна алкохолна компания "Столи груп" незаконно своя дял в имението, където двамата сключиха брак през 2014 г.

Според внесените от "Нувел" съдебни документи Джоли е искала да продаде своите 50% дял на Пит след развода им, но сделката се е провалила заради "неразумните условия" на бившия ѝ съпруг.

Същевременно Брад Пит твърди, че с Джоли са се споразумели нито един от тях да не продава дяла си в лозето без съгласието на другия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков