Специализирана полицейска операция в бежанските центрове в София

OFFNews 28 март 2024 в 20:42 1351 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Специализирана акция на МВР в трите центъра за мигранти на територията на София е започнала малко преди 20 часа, съобщава БНТ. Служители на СДВР са проверили лицата, които ги обитават. Според униформените, проверката е регулярна, а МВР реагира на всеки сигнал за нередност, който получава.

Специализирана полицейска операция на СДВР започна малко преди 20.00 ч. в бежанския център в столичния квартал "Овча купел". Тежко въоръжени служители на СДВР проверяват спазва ли се редът, има ли външни хора в центъра, прибрали ли са се всички, помещенията се претърсват за опасни и забранени предмети. В рамките на операцията структурите на МВР използват и специално обучени кучета.

"Целта на акцията е проверка на трите центъра на територията на София за лица, които са нерегламентирано на територията на центровете, за опасни предмети и забранени вещи, наркотични вещества и други. Проверява се стая по стая, човек по човек", каза зам. директорът на СДВР Стефан Иванов.

От центъра в "Овча купел" беше изведен един мигрант заради съмнения за криминална проява, проверките продължават.

"Нашата цел е да установим дали само лицата, които имат право да обитават тези общежития са налице", заяви Мирослав Данаилов - зам.-директор на СДВР.

В средата на март стана ясно, че центърът за бежанци в "Овча купел" ще бъде поетапно закрит. На 14 март започна преместване на част от мигрантите и пренасочването им към центрове в други части на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!