Дипломат и експерт по международни отношения е водач на листата на ПП МИР в Габрово

OFFNews 08 юли 2021 в 15:21 995 0

Симеон Генчев е водач на листата на ПП МИР в област Габрово за предстоящите парламентарни изори. Той е дипломат, член на преговорния екип за присъединяването на България към ЕС. Син е на проф. Минчо Семов, бивш ректор на Софийския университет, който е роден в с. Тодорчета, община Габрово.

Симеон Генчев е роден в София, завършва Първа английска гимназия с отличие, след което е приет в Школа за запасни офицери „Христо Ботев“ в Плевен. Завършил е „Международни отношения“ в Московски държавен институт по международни отношения в руската столица, а след това работи в дирекциите „Европа“, „Америка“, Европейска интеграция“ и „Консулски отношения“ на Министерството на външните работи. В момента работи като консултант на свободна практика.

„Реших да се включа в листата на ПП МИР, защото видях в програмата на партията практически неща, който ще изведат България от икономическата, финансовата, социалната, демографската и моралната криза. Сегашният политически модел ни доведе в задънена улица и не дава перспектива за бъдеще на децата ни в собствена ни родина. На следващо място ме мотивира фактът, че познавам и съм работил с по-голямата част от експертите в ПП МИР. Убеден съм, че с тяхната почтеност, морал и експертиза заедно ще променим случващото се в България и ще успеем да я превърнем в силна социална и индустриална държава“, заяви Симеон Генчев.

„Габрово ми е много близко, защото съм живял тук като малък, тук са родени майка ми и баща ми, имаме и къща в село Трънито, която децата много обичат. За мен основният проблем в региона е да върнем младите от чужбина и да задържим тези, които са тук. Жалко е, че най-много обезлюдени села има в нашата област. Ще предложим целева програма за промяна на това положение. Инфраструктура без хора не върши работа. Информационните технологии дават възможност за нов тип развитие на българското село. Социално-икономическият модел, който предлага партия МИР, дава възможност да върнем славата на габровския край като проспериращо и хубаво място за живеене“, заяви още Симеон Генчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!