Fibank с дарение в подкрепа на Българската федерация по художествена гимнастика

Благотворителната кампания се провежда за дванадесета година подред.

Ирма Аврамова 28 февруари 2024 в 16:55 477 1

 Fibank и БФХГ, календар 2024

Снимка Ирма Аврамова

Изпълнителният директор и председател на управителния съвет на Fibank Никола Бакалов връчи чек на стойност близо 22 000 лв. на Невяна Владинова - вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

Средствата в подкрепа на федерацията са събрани чрез продажбата на благотворителен календар, като кампанията, резултат от дългогодишното сътрудничество между Fibank и БФХГ, се провежда ежегодно повече от десетилетие.

Настоящото 12-о издание на календара спазва традицията - снимките в него отново са обединени под общ наслов, който по обичай е в подкрепа на дадена кауза. 

Идеята на тазгодишния календар е да насочи вниманието на обществото към настъпващите климатични промени. 

Основното "действащо лице" в кадрите, заснети от фотографа Петър Пешев, е именно водата. Посланието на фотографиите е свързано с устойчивото развитие и опазването на природните ресурси, коментира г-н Бакалов. 

Европейската шампионка Боряна Калейн сподели, че процесът по заснемането на календара е протекъл по много забавен за нея начин:

"Когато отидохме на снимките, не знаехме какво точно ще се случва, освен че темата ще бъде вода. Всъщност имаше построен басейн, в който ние трябваше да влезем, и докато ни поливат с кофи с вода, да застанем в определени гимнастически пози. Определено беше забавно. Не винаги нещата се получаваха от първия път, но пък имаме много положителни спомени."

Гимнастичката коментира, че именно подобни дейности извън залата са много полезни за създаването на истински колектив.

"Когато сме извън залата, и правим нещо различно от нашите тренировки, това ни сплотява повече като хора. В залата винаги сме концентрирани, има едно напрежение от това, че имаме работа, която трябва да свършим. Когато сме извън тази атмосфера, ние можем да бъдем себе си - да се забавляваме, на моменти даже да си кажем някоя глупост, да разчупим напрежението, да създаваме приятелства", изтъкна тя.

Калейн споделя, че инициативи, като благотворителния календар на Fibank, събуждат интерес към художествената гимнастика сред все повече деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови