Как да изберем икона-амулет, покровителка по дата на раждане и име?

OFFNews 21 декември 2021 в 09:44 1808 0

Всеки от нас има лична икона защитник. От нея се иска здраве, спасение, закрила и щастие. Покровителите са били известни още през 4 век. Още тогава родителите дават на децата си същите имена, заради произхода и благодатта на светеца на деня в който се е родило детето. След като прочетете тази статия, можете да разберете как да идентифицирате вашата икона и светеца, който ви защитава.

Как да изберем икона талисман по дата на раждане?

Днес във всеки дом можете да намерите поне една икона. Хората вярват в тях, молят се за помощ. Ако ви е трудно, можете да помолите вашия покровител за помощ и той със сигурност ще отговори, ще ви даде ясен знак къде да намерите изход, просто трябва да изчакате и да се вслушате във вътрешния си инстинкт. Всеки човек има собствено име, дадено от родителите му и датата му на раждане. Според него се определя кой светец защитава, води ви по пътя на живота.

Според повечето хора техен покровител е Ангелът пазител. За съжаление това е грешното заключение. Ангел-пазител е измислен символ. Покровител е реален човек, който е живял на земята, е тръгнал по своя път и е бил канонизиран.

Ако се опитате да говорите или да се консултирате с вашия небесен закрилник, можете да видите колко бързо се решават много въпроси, колко топлина и уют ще дойдат в къщата ви. Не забравяйте, че той идва на помощ само когато поискате. По ваше искане вие давате знак на Ангела пазител и той е готов да ви помогне с удоволствие. Правилата за Ангела пазител са написани, че той ще води човек през целия земен живот и страдания към Бог. Хората се молят на икони, върху които са изписани изображения на светци.

По този начин те могат да усетят тяхната светлина и присъствие. Всеки човек се обръща към неговия амулет, когато настъпят непредвидени обстоятелства, моли за помощ, духовна подкрепа. В различни периоди от време се почитали различни икони, така че възникнал обичай да се избира изображението на защитника по дата на раждане.

Източник: ikonopis.bg

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков