Как да носите дамската си чанта, за да не навредите на гърба си

OFFNews 12 юли 2017 в 14:00 3060 0

Снимка pixabay.com

Замисляли ли сте се, че носенето на дамска чанта, особено когато тя е голяма и тежка, би могло да ви навреди? Едва ли… Вероятно и вие сте от дамите, които предпочитат да поставят в една чанта всичко необходимо, но тя винаги се оказва недостатъчна. Ето защо избирате по-голяма чанта. Гардеробът ви вероятно изобилства от големи чанти, в които може да бъде побрано всичко, което евентуално ще ви потрябва през деня. Както и много вещи, които не бихте използвали. Но от всичко това страда вашето тяло.

Ако в продължение на дълго време заемате една и съща поза, носейки няколкокилограмова чанта върху себе си, това може да се окаже причина не само за мускулни болки, но и за плексит и възпаление на нервите, както и за изкривяване на гръбначния стълб. Ето защо е нужно да следвате няколко съвета, които ще помогнат да избегнете в известна степен евентуалните заболявания.

Не носете чантата на едно рамо

Почти всяка дама носи чантата си на едно и също рамо. Обикновено предпочитанията зависят от това дали човек е левичар, или не. Редно е обаче да редувате рамената. Тази малка стъпка би могла да доведе до здравословни ползи за тялото ви.

Когато сложите тежката чанта на рамото си, то се повдига, за да запази баланса на тялото. Това може да доведе до гръбначно изкривяване.

Освен това е важно да запомните, че е по-добре да премахнете всички излишни вещи от чантата си. Леката чанта не би довела до проблеми и усложнения.

Не носете чантата на сгъвката на лакътя си

Много голяма част от жените предпочитат да носят чантата си на един от лактите си. Но това би могло да доведе до увреждане на лакътната кост и дори до възпаление на сухожилията на крайниците. Ето защо носенето на чанта върху рамото е за предпочитане пред непрекъснатото й носене на лакътя.

Носете чантата през рамо правилно

Чантите през рамото са много актуални. Освен това те са наистина удобни. Но ако тежат четири килограма, без съмнение ще доведат до проблеми в някакъв момент. В случай че и вие предпочитате този тип чанти, редно е да знаете, че е правилно да се носи отпред – на корема.

Запомнете, че независимо по какъв начин ще носите чантата си, ако тя е твърде тежка, това ще окаже влияние на тялото ви и здравето ви. Ето защо, ако не използвате вещ, която носите в чантата си повече от няколко дни, махнете я.

Сами ще се убедите, че по-голямата част от предметите в нея са непотребни. Така може би ще решите, че имате нужда от нова чанта – по-малка. А такава можете да намерите в онлайн магазин за дамска мода goya.bg.

Спонсорирана публикация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews