Кирил Петков честити Гергьовден: Темата за плажа Корал показва какво означава днес смелост и храброст

Той подчерта запазването на дюните на плажа, дело на Мирослава Петрова

OFFNews 06 май 2024 в 12:23 4110 0

Кирил Петков и семейството му на плаж Корал

Снимка Личен профил във Facebook

Кирил Петков и семейството му на плаж Корал

Днес всички държавни мъже честитят празника Гергьовден. Прочетохме изявлението на министър председателя Димитър Главчев във Фейсбук. Президентът Румен Радев честити празника от Паметника на незнайния войн като призова да не неглижираме българската армия. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова също честитиха празника - той в мрежата, тя - чрез прессъобщение на БСП. Информационните агенции и повечето медии мултиплицираха още рано сутринта прессъобщението на ДПС с поздрава на председателя на партията Делян Пеевски. Изказаха се и лидерите на други парламентарно представени партии.

Кирил Петков честити Гергьовден от плажа Корал в своя профил във Facebook. 

"Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта. Честит имен ден на всички именици! Честит празник на българската армия!

Отново съм със семейството си на плаж Корал и се радваме на майското слънце. Въпреки че на много тази тема омръзна, тя е добър пример какво означава смелост и храброст в днешния ден и какво не.

Колкото и някои хора да се опитват да омаловажат успеха на запазването на красивите дюни зад този прекрасен плаж – той е вече факт и бе постигнат в миналия парламент.

Да, този успех включва и години наред работа на много хора, както и мечтата на всички в сдружение “Да Запазим Корал”, но реално се довърши тази година точно от хората, които посмяха да влязат в политиката, независимо че там е най-незавидното място.

Хората като Мирослава Петрова, които също можеха да се занимават с много други по-приятни неща. Хора като нея аз бих нарекъл храбри! Точно като нея, която нито един път не попита “на кое място в листата ще бъда?,” защото нея я интересуваше каузата, а не говоренето за каузата и потенциалните героични постове като тези на други фейсбук рицари, които накрая се превърнаха и в ДАНС доносници.

Не е храброст да доносничиш на ДАНС. Там е мръсно, няма смисъл да се правите на революционери, а реално да ви използват в тази кампания точно силите на задкулисието.

Революционери, за които голямото постижение тази година беше да се опитат да очернят името на една от най-смелите жени в политиката днес.

Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май! Не видяхме нито биволи, нито птички да вдигат шум. Беше тихо и спокойно. Има една запазена красива природа на един черноморски плаж, на която и нашите деца ще могат да се радват. Чудесно е! Честит празник на храбростта!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови