Министър Радев: Всяка сутрин броя колко са жертвите на пътя

OFFNews 27 август 2018 в 09:06 5220 0

МВР многократно е подавало сигнали за участъка, в който стана тежката катастрофа край Своге. Фирмата обаче не е реагирала адекватно. 

Реакцията на държавата след катастрофата в Своге е била добра. Вчера на заседанието при премиера Бойко Борисов обаче се говорело "какво правим преди това, какво да подобрим, за да не се случва тази война по пътищата", заяви вътрешният министър Валентин Радев по бТВ. Той поясни, че шофьорът на автобуса досега не е имал тежки провинения, но е имал такива, свързани с превишена скорост.

Радев каза, че вече е пратил специалисти в Унгария и Германия, които да видят какви мерки се вземат в тези държави за безопасност по пътищата. Той изтъкна, че в Унгария жертвите от катастрофи са с 1/3 по-малко от тези в България.

Всяка сутрин броя колко са жертвите, призна още Радев.

Той коментира и инцидента, в който участва бащата на президента Румен Радев. По думите му има съмнения, че е имало опит да бъде прикрит. Според вътрешния министър на местопроизшествието в Харманли е имало и политическо лице - местен лидер на БСП. 

Валентин Радев заяви, че има съмнения, че данните се подменят и се наказва невиновният - човекът с инвалидна триколка, блъснат от бащата на президента. Поне двамата да бяха наказани, коментира Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови