Облачно и дъждовно, температурите падат

Жълт и оранжев код за валежи и вятър

OFFNews 17 април 2024 в 06:30 962 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облачно и дъждовно ще е времето днес. Повече дъжд ще вали в след обяд и вечерта в западната част от страната, ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Жълт и оранжев код е обявен в цялата страна за валежи и вятър. 

Максималните температури ще са от около 12° в крайните северозападни райони до 27° на места в Източна България, в София – около 20 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на 1200 m ще е около 17°, а на 2000 m – около 7 градуса. 

Край морето ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло с максимални температури между 24° и 27° на брега, а сред вълните от 3-4 бала термометрите ще се качат до 16 градуса. 

През следващите дни валежите ще продължат, но ще са по-слаби и на по-малко места, главно в Южна и Източна България. В четвъртък ще е ветровито, с умерен в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър, който в петък ще отслабне. Температурите ще се понижат, в петък минималните ще са между 5° и 10°, а максималните - между 12° и 17 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки